keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Brooklyn cafe


Brooklyn cafe on kotoinen keidas keskellä talvista Helsinkiä. Nämä sanat tulevat ensimmäisenä mieleen, kun yritän kuvailla Brooklyn cafeta. Tämä raikas tuulahdus löytyy Fredrikinkatu 19:sta aivan Viiskulman vierestä. Kahvila on ollut pystyssä nyt kaksi kuukautta ja aina kun tänne saavun olo paranee heti roimasti.

Brooklyn cafe tarjoaa asiakkaalleen mm. mahtavia baageleita, parhaat keksit mitä tiedän, taivaallisia muffinsseja ja brownie-leivoksia. Näiden leipomoherkkujen rinnalla voi tilata erilaisia kahveja aina peruspaahdosta Toffee Macchiatoon ja kaikkea siltä väliltä. Teen ystävää ei ole myöskään unohdettu ja kaakao varmasti maistuu kylmänä talvipäivänä.


Tarjoiluiden mahtavuus on pelkästään plussaa, sillä se mikä tässä paikassa eniten viehättää on erinomainen palvelu ja aito tunnelma. Kaikki täällä työskentelevät ovat ystävällisiä ja kyselevät kuulumisia. Ilmapiiri on ystävällinen ja verkkainen. Tuntuu kuin tänne voisi unohtua ja herätä aivan toisesta aikakaudesta. Oldies musiikki vie kaikki tämän hetken huolet mennessään, kun istuu ikkunalaudalla katsoen utuisesta ikkunasta vilttiin kietoutuneena ohi kolisevaa kolmosen ratikkaa.

Kahvila on suunnitellut tarjoavansa asiakkaailleen akustisen musiikin iltaa, jossa erilaiset artistit tulisivat ikkunalaudalle esiintymään pienelle yleisölle. Eli jos olet musiikin ystävä ja haluat tulla intiimille keikalle niin kannattaa pysyä kuuloilla ja seurata mitä Brooklyn cafessa tapahtuu.

Brooklyn Cafen perustajat Sharron ja Brenda Todd lähtivät toteuttamaan unelmaansa perustaessaan kahvilan Helsinkiin. Kyselin myös vähän toisen perustajan mietteitä nyt kun kahvila on ollut pystyssä jo jonkin aikaa.

Miten päädyitte Suomeen? - Halusimme avata kahvilan jo pienestä pitäen. Se oli meidän haaveemme. Kahvilan piti olla jossain Euroopassa ja aihtoehtoja oli kaksi: Rooma ja Helsinki. Helsinki valikoitui meidän kaupungiksemme ilmapiirin rentouden ja ihmisten ystävällisyyden vuoksi. Ihmisvirta on ollut erittäin tasaista ja yllättävän vilkasta. Aluksi ajattelimme, että menekki olisi pientä, mutta suureksi yllätykseksi kävijöitä on ollut paljon. Meidät on yllättänyt ihmisten avoimuus meitä kohtaan.

Miten löysitte tämän paikan? -Aivan sattumalta. Tämä oli viimeinen paikka, joka tuli etsinnöissä vastaan. Paikan löytyminen oli täydellinen onnenkantamoinen. Me halusimme tehdä paikan, jonne itse haluaisimme tulla ja jonne ihmiset haluaisivat tulla. Halusimme tunnelman olevan ystävällinen ja ihmisten avoimia asiakkaita kohtaan. Opastamme henkilökuntaa tervehtimään jokaista sisääntulijaa ja hyvästelemään kaikkia, ketkä lähtevät.

Brooklyn Cafe on yksi Lepuski Jam vol.3:sen yhteistyökumppaneista.

Brooklyn Cafe
Fredrikinkatu 19, Helsinki
ma-pe: 6:30-20:00
la: 9:00-21:00

https://www.facebook.com/pages/Brooklyn-Cafe/242642239105575

-EE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti