keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Saiffa

Katutanssikeskus Saiffa

Tässä paikassa yhdistyy monta asiaa. Saiffa toimii katutanssikouluna, tapahtumapaikkana, vapaana treenipaikkana ja ennen kaikkea kotina katutanssijoille. Saiffan ovesta voi astua sisään juuri sellaisena kuin on ja poistua kokemusta rikkaampana.

  Tämä Lönnrotinkatu 25 A:sta löytyvä koulu tarjoaa viitenä päivänä viikossa erittäin tasokasta katutanssiopetusta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tanssin harrastajille.
Opetuksessa huomioidaan kokonaisvaltaisesti koko katutanssikulttuuri. Opettajat opettavat tekniikat ja johdattavat oppilaat katutanssikulttuurin pariin.

Opettajakunnasta löytyy Suomen parhaimmistoa jokaisesta lajista. Halusit sitten oppia breikkaamaan, lockaamaan tai tanssimaan hip hoppia on opetuksen laatu varmasti kovaa.
Saiffan perusti puolitoista vuotta sitten neljä Suomen kovimmasta breikkiryhmästä Flow Mo:sta tunnettua kaveria. Avajaispäivästä lähtien Saiffa on toiminut yhtenä suunnannäyttäjänä Suomen katutanssiskenessä. On suuri kunnia saada yhteistyökumppaniksi yksi suurista katutanssivaikuttajista.

Vähän mietteitä yhden perustajan Johannes "Hatsolo" Hattusen suusta:

Miksi päätitte perustaa Saiffan?

- Puoltoista vuotta sitten oli hyvä tilausuus lähteä toteuttamaan omaa juttua.
Olimme opettaneet jo pitkään monissa eri tanssikouluissa ja oli aika itsenäistyä ja tehdä töitä omilla ehdoilla. Kun on oma tanssikoulu, ovat vaikuttamisen mahdollisuudet isommat eikä tarvitse olla riippuvainen muista ja voi toteuttaa omia visioita.

Halusimme opettaa ihmisiä tanssimaan, eikä ainoastaan seuraamaan koreogarfioita. Näin ihmiset oppivat tanssimaan itse. Tarkoituksena on luoda itsevarmoja yksilöitä kuin pelkkiä kopioita.

Yhtenä johtavana ajatuksena meillä täällä on pitää tanssi aitona. Asiat opetetaan niin kuin ne pitääkin ja oppilaille kerrotaan tarinat ja tiedot itse tanssin taustalla.

Saiffalla ei kukaan ole kenenkään tiellä, vaan saa tehdä sitä omaa juttua, jos haluaa.

Jos tekee hommaa aidosti, tosissaan ja täysillä niin sillä pärjää ja se kantaa. se ei ole helpoin tie, mutta sen avulla saa sen hyvän fiiliksen ja voi olla ylpeä itsestä. Näin me olemme pyrkineet toimimaan koko tanssikoulun pystyssä olemisen ajan.

Mitkä fiilikset 1,5v jälkeen?

- Ekana päivänä jännitti ihan tajuttomasti, mutta avajaispäivä oli aivan kingi. Homma lähti käyntiin hyvin. Oppimista oli matkan varrella paljon ja vähän säätimstähän se oli, mutta siitä se on lähteny rullaamaan.
Perse edellä puuhun kuvaa hyvin miten ongelmiin ollaan tartuttu. Kaikkea on tullu opittua lyhyessä ajassa. Porukka oppii todella paljon ja kehittyminen oppilaissa on huimaa. Itse on myös kehittynyt opettajana paljon. On aivan erilaista opettaa omassa koulussa kuin jonkun toisen paikassa.
Hyvä, että on saatu mahtavat opettajat. Uusia crewejä on syntynyt, mikä on aina hyvä asia. Porukka kehittyy aivan silmissä!! Fiilikset kokonaisuudessaan ovan mahtavat arvosana on 10-.

Tulevaisuus?

- Kevät Saiffalla kunnialla läpi ja sen jälkeen tehdään 10v aniversarysta timanttisimmat omat bileet ikinä! Syksyllä on tietenkin taas uudet kujeet ja pakkohan sitä on aina kehittää meininkiä.

Omia sanoja?

Kiitoksia Lepuski Jam järkkäreille hyvästä duunista ja puskemisesta. Peace out!

Katutanssikeskus Saiffa on yksi Lepuski Jam vol.3 yhteistyökumppaneista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti